Elektronikus anomália a Focusban

2014.02.05. 11:00

Kedves Kütyüdoktor!

Alig néhány hete vettünk párommal egy nagyon megkímélt 1.8i Focus I-et, viszont tapasztaltam egy érdekes jelenséget.

A motor leállítása után kb 1-3 mp-el a vízhőfok mérő és az üzemanyag szintjelző mutatója a "fekvő" állapotból középállásba ugrik és úgy is marad a következő indításig. Ahogy a gyújtást ráadom a mutatók újra alaphelyzetbe kerülnek, majd a helyes értékeket mutatják menet közben.

Plusz információ, hogy az átvétel előtt akkumulátort cseréltek az autóban, mert az előző cellazárlatos volt, viszont korábban nem produkálta ezt a jelenséget (legalábbis sem én, sem a kereskedő nem vette észre). Egyébként használat közben semmi szokatlant nem vettem észre, az autó tökéletesen működik, az akksi sem merül állás közben. Csupán a fényszóró fénye vibrál néha (nem mindig) alig észrevehetően a piros lámpánál állva. Esetleg összefügghet a kettő?

Kérdésem továbbá az lenne, hogy találkozott-e már ilyennel, illetve van bármi ötlete, hogy mi okozhatja a dolgot?

Válaszát előre is köszönöm! Bálint

A jelenség ismert volt a solymári Fordnál dolgozó barátomnak. Ilyen problémát okozott a műszercsoportban az érintkezők kontakthibája, de ennek a javítása szerintem nem otthoni feladat. Ki kell venni a műszercsoportot, szétszerelni és az összes csatlakozási pontot megtisztítani, az érintkezők előfeszítését beállítani. Náluk húszból egy volt, amit nem lehetett javítani.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu