Nem működik a hátsó ablak fűtés

2014.04.11. 11:28

Az lenne a gondom, hogy a kocsinkban (Citroen C3 (2003) 1.1 Spot) nem működik a hátsó szélvédő lefűtése. Hiába nyomom meg a gombot, a lámpa felvillan, hogy lefűtés működik, de közben nem történik semmi. A kocsi kitűnő állapotban van garázsban tartott, 65 000 km van benne. Ez bosszantó dolog, főleg télen. Mi lehet a gond? Fűtőszálak haltak meg, vagy kábelszakadás? Válaszát előre is köszönöm!

Rá kell mérni a kapcsoló utáni vezetékre, hogy valóban megjelenik-e a tápfeszültség. Ha nincs, lehet kapcsoló- vagy biztosítékhiba. Ha megvan, akkor a szélvédőfűtés két csatlakozási pontjánál kell mérni. Ha ott is megvan, akkor szakadt a fűtőszál. Ez nem valószínű, egyszerre nem szakad el az összes, esetleg letörhet a csatlakozó, de az látható hiba lenne. Ha a csatlakozón nem mérhető semmi, az ajtó átvezetőt kell megvizsgálni.

A nyíló hátsó ajtóknál rendszeres a vezetékszakadás. A szakadt vezetéket nem szabad összeforrasztani, mert az egy kemény kötés, nagyon hamar újra elszakadna, ki kel váltani egy darabon új kábellel, hogy a kötések nem mozgó helyre kerüljenek.

Ha mégis a fűtőszálnál lenne probléma vagy a csatlakozó tört le, szélvédőjavító tökéletesen meg tudja csinálni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu