2014.04.22. 10:05

Tisztelt Kütyüdoktor!

Az lenne a problémám, hogy az F Astra Caravánunkban elment a központi zár egyik pillanatról a másikra. Néha lezár, néha nem, feloldani meg szinte sose akar, vagy csak 5-10 mp után. Most a biztosítékot kiszedve használjuk, így kicsit olyan érzés mintha újra Trabantban ülnék. A legnagyobb baj, hogy nem is találjuk a központi zárat (igaz nem vagyok biztos benne hogy néz ki), se mi se a szerelő. Jobb elöl kellene lennie valahol de nincs. Van valami ötlete hol lehet?

Tisztelettel: Szaki

Lehet, hogy nem gyári a központi zár, ebben az évjáratban sokszor az autószalon szerelte, mert nekik az volt az olcsóbb megoldás, ezért akárhol is lehet a központ. Az ajtóátvezető gumitól lehet elindulni a vezetéken és előbb-utóbb megkerül a központ.

Általában a két első ajtó valamelyikében elállítódik a motor és ez okozza, hogy nem érzékeli a nyitást vagy zárást a benne lévő kapcsoló. Természetesen lehet központ hibája is, de nem jellemző. Le kell választani központról az első motorokat és ellenőrizni, kiszűrni, hogy melyik a ludas. Le kell venni az ajtókárpitot és beállítani a kapcsolót. A bontásnak csak akkor álljon neki, ha van benne rutinja, mert szerelés közben lehet törni-zúzni, ami sok pénzbe kerülhet. Mivel rutint igénylő, hosszadalmas és vacak munka, én elvinném egy szervizbe.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu