Mennyire működik a vezeték nélküli kamera?

2014.06.10. 11:42

Tisztelt Kütyüdoktor!

Vásároltam egy használt autót amelyben van egy utólagosan beszerelt tolatókamera. Ez egy vezeték nélküli adóhoz csatlakozik a csomagtartóban (EUFA kableless rückfahren van ráírva + némi német szöveg többet nem tudok róla, gondolom 2.4 GHZ-es adó, neten nem találtam róla infót). Elöl pedig egyetlen kimenet van (ha hozzá tartozik, de gondolom), az egy tápkábelnek néz ki (kis fekete dugó belül üreges, mint a régi mobiltöltők vége). Gondolom ez adná a tápot a kijelzőnek.

A kérdésem, hogy ehhez milyen kijelzőt tudok venni (nem kaptam hozzá az eladótól)? Használt kereskedésből vettem így az előző tulajt sem tudom megkérdezni róla. Sajnos semmilyen videó kimenetet / vezeték nélküli vevőt nem találtam elől, így gondolom valami olyan kellene, ami 2.4GHz-en vesz? Egyáltalán lehetséges így önmagában ilyen kijelzőt venni, vagy egyszerűbb, ha kicserélem/kicseréltetem az egészet egy új szettre?

Köszönöm szépen a válaszát!

Üdvözlettel: Péter

Nem érdemes és szerintem nem is lehet kijelzőt venni hozzá.

Viszonylag sok vezeték nélküli szettet próbáltunk ki anno, de egyik sem működött hibátlanul az autóban. Elsőre okos találmánynak tűnik, de nem is az, hiszen egy vezetéket spórol meg a beszerelőnek, cserébe vételi problémát, zavart ad a felhasználónak.

Monitor 3,5 - 7 inc méretig 15-25 000 Ft-ért kapható, ehhez a kamera 13 000 Ft, és tökéletesen működik vezetékkel, de hibamentesen. A meglévő kamerát érdemes megnézni, lehet, hogy felhasználható. Mivel a vezeték nélküli szettek kisszériás készülékek, sok esetben különválasztható a kamera az elektronikától és használható vezetékesként is.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu