Térvédelem az autó körül

2014.07.23. 10:06

Tisztelt Doki!

Olyan riasztót szeretnék, ami tud olyat, hogy ha valaki az autó közelébe megy, akkor megszólal. Ezt persze ki is lehessen kapcsolni, mert nem az utcán használnám, hanem otthon. Köszönöm.

Minden riasztó kiegészíthető radar modullal, ami, ha kétkörös védheti az autó körül lévő teret is. A belső kör csak az autó belső terét védi, míg a külső túlnyúlik a karosszérián. Ha valaki megközelíti az autót, akkor csipogással figyelmeztet, de a harmadik figyelmeztetés után beindítja a riasztást. Hátránya, hogy a védett tér méretét jelentősen befolyásolja a nedvesség. Esőben ez a terület sokszorosára nőhet, így nem csak egy métert felügyel, hanem az egész utcát.

Másik problémája a megoldásnak, hogy a védett terület gömbszerű, így egy téglatest formájú jármű esetén mindig lesz olyan rész, amit nem véd rendesen, vagy jelentősen túllóg. Ha garázsban tartja az autót és ott akarja védeni, arra van tökéletes megoldás. A GT-Alarm kiegészíthető olyan passzív infra és nyitásérzékelő modullal, ami rádiófrekvencián csatlakozik a riasztóhoz. A modult fel kell szerelni a garázsban, nem kell semmit bekötni, mert hosszú élettartamú elem van benne, ami egy-két évig működik. Amint beáll a garázsba és bekapcsolja a riasztót, a modul csatlakozik ahhoz. Ha valaki kinyitja az ajtót, vagy valamilyen módon bejut és ott mozogni kezd, megszólal az autó riasztója. Mivel nem kell vezetékezni, ilyen modulokat használunk lakóautóban, hajóban, utánfutókban.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu