Masszázsfotel a Suzukiba

2014.10.28. 09:28

Tisztelt Kütyüdoktor!

Utólag szeretnék Suzuki Swift II. GS-be masszírozós sofőr ülést. De nem ülésre helyezhető "szőnyeget".

Milyen problémát okozna ha bontásból komplett ülést vennék és beleszerkeszteném, vagy inkább az átalakítás felé kéne menni. Illetve az oldallégzsák és a fűtés vezérlése kompatibilis lehet-e más típussal pl.: Mercedes.

Ilyet hivatalosan nem lehet. Az ülés nem cserélhető, csak ugyan olyanra, hiszen annak rögzítési pontjai, magassága, pozíciója adott. Utólagos sportülés létezik, de azok nagyon komoly megfelelőségi vizsgálattal rendelkeznek, amit közúti ellenőrzés és műszaki vizsga során ellenőriznek is.

Márkán belül, típusonként, évjáratonként változhat és változik is az elektromos hálózat, így nincs túl sok esély, hogy a légzsák, de akár a fűtés vezérlés azonos legyen. Sem ülést, sem kormányt, légzsákot, féket és egyéb közlekedés vagy személyi biztonságot érintő eszközt nem szabad módosítani, még a fényszóró izzót sem.

Vagy saját biztonságodat veszélyeztetnéd, vagy mások testi épségét, nyugalmát. Ülésfűtés szerelhető utólag az autóba, masszírozós kiegészítésről sajnos nem tudok, bár nagyon jó ötlet.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu