Isofix vagy Isofix+?

2014.11.11. 16:51

Tisztelt Kütyüdoktor!

Biztonsági gyermekülés vásárlás előtt állunk. (Gyermek 1 éves, a babahordozót kinőtte.) Számos ülésnél találkoztunk az Isofix+ (vagy más néven 3 pontos Isofix) rendszerrel. A családban 2 autó van, az egyik (Suzuki Swift, 2006) rendelkezik a 3. rögzítési ponttal, a másik (Renault Megane, 1999) nem. Kérdésem: A 3. isofix ponttal nem rendelkező autóba is beköthető - természetesen biztonsággal! - az isofix+-os ülés? ha igen, van-e valami "különlegessége", praktikája a sima, 2 pontos isofixes ülésekhez képest?

Válaszát előre is köszönöm!

Természetesen beköthető a sima Isofix-es autóba is az "ISOFIX+" -os ülés. Ott Isofix-esként. Ellenben, ha a lehetőség adott, akkor mindenképpen érdemes használni is ezt. Az Isofix+ nem annyira elterjedt, cserében jelentősen drágább, mint Isofixes megfelelője. Szerepe, hogy balesetkor jobban rögzíti az ülést, és csökkenti a gyermekre ható lassulást.

Üdvözlettel, kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.