Kiszerelném a rablásgátlót

2014.12.18. 10:04

Vettem egy Peugeot 106-ot fél éve és rablásgátló rendszer van benne. Ki szeretném kötni, hogy ne keljen beírni a 4 jegyű pin kódot, mert egyre nehezebb beírni a kódot. Szerintem kikopott!

Szerintem csak annyit kell tennem, hogy ráadom a gyújtást és beutöm a pint, aztán beindítom és kihúzom a csatlakozót, de nem merem ezt megtenni, nem akarom, hogy aztán ne induljon.

Válaszát köszönöm!

Ez a műveletet hagyja egy szakemberre. A rablásgátló általában három ponton blokkolja az autót, gyújtás, üzemanyag, önindító. A blokkoló vezetékek egyforma fekete színűek és, ha rendesen szerelték, vissza vannak bandázsozva a gyári kötegbe, így azonosításuk nagyon nehéz, ha lehúzunk bármit, akkor nem megszűnik a rendszer, hanem blokkolásba kerül.

A kiszereléskor azonosítani kell a blokkoló vezetékeket és összekötni a párjával, ez az a rész, amit szakembernek kell megtennie. Szerintem érdemesebb lenne kideríteni, hogy milyen típusú védelem van az autóban. Talán az autó papírjai között talál valami számlát, garanciajegyet ami a típusra utalhat.

Ha nincs semmi, akkor meg kell keresni a központi egységet és a rajta lévő felirat alapján rákeresni a neten, hogy ki forgalmazta, ki szerelte. Rá kell kérdezni, hogy van-e hozzá alkatrész és inkább megjavíttatni, mint kiszerelni. A kiszerelés annyiba kerül, mint egy beépítés, és nem is nagyon szeretik a szerelők, hiszen időrabló, rossz munka, ráadásul a végén az autó védetlen lesz. Gondolhatunk ilyenkor arra, hogy egy öregebbnek számító autóba minek a védelem, de nézzen utána minden kétkedő, hogy sajnos ugyan úgy lopják az öreg autót, mint a fiatalt. Alkatrész mindenhez kell és mindenhez drága. 

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu