2015.02.02. 10:29 Módosítva: 2015.02.02. 10:29

Üdv!

Egy '98-as Swift GL-em van. Első autónak azt hiszem kiváló. Azt gondoltam, legalább annyi luxus legyen az autóban, hogy teszek a kalaptartóba 2db ovál hangszórót (éppen van itthon a régi autónkból), hátha valami mély hang is felzendül amikor zenét hallgatok.

Elgondolásom szerint: kalaptartó kivág, hangszórót rögzít, kábeleket beköt.....na de hol vannak a kábelek? Ez lenne a kérdésem. Van-e egyáltalán a hátsó hangszóróknak fenntartott kábel az autóban? Ha igen, azt hol keressem? Ha nincs akkor hogyan fogjak neki a kábelezésnek (hol lehet elvezetni a madzagot a lehető legkevesebb bontással)? Köszönöm a választ! Abszolút kezdő vagyok a témában :D

Vagy van, vagy nincs, ez felszereltségtől vagy talán a csillagok állásától függ, de nem is lényeges. Valahol a küszöb alatt néha ott lapul a gyári vezeték, de ez amúgy is elég vékonyka, amúgy is toldani kell, így érdemesebb behúzni egy újat, nem olyan nagy munka, megéri.

A rádiótól elindulva, a küszöb alatt, a gyári vezetékek mellett kell végigvinni a hangszóró kábelt. A küszöb műanyagja egyszerűen lepattintható, a kábelt húsz-harminc centinként rögzíteni illik a gyári köteghez.

Mi egy oldalon visszük a kábelt és a kalaptartó sarkához teszünk csatlakozót, hogy, ha kell ki lehessen venni. A Suzuki kalaptartó általában nem áll a helyén olyan stabilan, könnyen elgörbül. A zsanéros oldalon 10x10-es zártszelvénnyel merevíthető, hogy a hangszórók ne görbítsék tovább.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu