Nem világít a tolatólámpa

2015.02.09. 14:42

Tisztelt kütyüdoktor!

A problémám a következő lenne:

2001/12 Ford Focus 1.8 TDDi ferdehátú autómban a tolatólámpa nem működik! Sajnos nem tudom, hogy mikortól, trehány voltam ellenőrizni! A hátsó lökhárító jobb sarkában van kiszedtem az izzót a benne lévő azonosra cseréltem de nem működik továbbra sem!

A foglalatot is megkapargattam hátha az oxidáció az évek során ellepte de ezután sem világít! Nem tudom, hogy esetleg foglalatot kell e cserélni vagy, hogy hol keressem a hibát mivel hogy az oda vezető vezetéken nem látok sérülést!

Remélem tud nekem benne segíteni, hogy megoldjam a problémát esetleg egy olyan oldalt tudna-e mondani ahonnan a foglalat beszerezhető? Előre is köszönöm a válaszát

Tisztelettel: PÉTER

A foglalat kontakthibája szemmel is látható, vagy rozsdás, vagy valamiféle réteg van rajta.

Ha rozsdás inkább a cserét javaslom, mert hiába kaparjuk a galvánréteg eltűnt róla, így újból rozsdás lesz. Ha csak valamiféle kirakódás, zsírszerű van rajta, azt kontaktsprayvel kell tisztítani, kaparni nem szabad az előbb ismertetett okból.

Mindenképen mérést javaslok a hibakeresésben. Először a lámpa csatlakozóján kell mérni, hogy eljut-e oda a feszültség. Ha igen, akkor az érintkezőknél van a baj, ha nem, akkor lehet biztosítékhiba is.

Az autó könyvében jelölve van, hogy melyik biztosíték tartozik a tolatólámpához. Ha ez is jó, akkor sajnos a tolatólámpa kapcsolója lesz a bűnös, de azt csak szerelő tudja cserélni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu