2015.02.13. 10:41

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy 2003-as Mazda 323-as autóm és azon gondolkodtam hogy lecserélem a műszerfal megvilágítását led-re. Van-e ennek valamilyen akadálya, vagy észlelhető lesz a különbség vagy inkább felejtsem el? Előre is köszönöm!

Köszönettel: Szabolcs

A LED fénykibocsájtása viszonylag szűk, szemben az izzóval, ami szinte teljes körbe világít, a ledesítésnél ezt figyelembe kell venni.

Amikor az izzó helyére LED-et teszünk, minden olyan irányba el kell helyezni egyet, amerre világítani kell, így egy izzót nem helyettesít, azaz nem feltétlenül helyettesít egy darab LED. A műszercsoportban lévő izzó fényét műanyag fényterelők szórják szét, ha nem megfelelő a LED fényének iránya, akkor a műszerfal egyes részei vagy nem kapnak fényt vagy kevesebbet, esetleg többet, mint kéne.

Megoldható, de sokat kell játszani az irányokkal és a megfelelő fénymennyiséggel, hogy mindenhol egyenletes és elegendő világítás legyen.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.