Ülésfűtés utólag

2015.02.24. 11:05

Tisztelt Kütyüdoki!

A feleségem egy '98-as évjáratú Audi A4-est hajt. A minap észrevettem, hogy a vezetőoldali ülés be van alulról kábelezve. Valószínű, hogy az ülésfűtés vezetékei.

A kérdésem a következő: mivel az autóban eredetileg nem volt ülésfűtés, be lehet-e utólag kötni? Arra gondoltam, hogy a vezetékezés megy tovább a műszerfalig, és elég lenne a megfelelő kapcsoló beszerzése, mondjuk egy bontóból. Ha a művelet ennél bonyolultabb, nem áldoznék rá több időt/pénzt/energiát, nem akarom egy ilyen öreg autó még jól egyben levő műszerfalát megbontani.

Válaszát elöre is köszönöm, Üdvözlettel, AB

Sajnos a kábel megléte nem nagy segítség sem Önnek sem nekünk szerelőknek.

Relé, kapcsoló, fűtőlap, ezek hiányoznak és ezek a költséges dolgok. Az ülésfűtés beszerelése viszonylag nagy munka, de nem kell megijedni tőle, tökéletesen kivitelezhető.

Az autók, főleg egy Audi bontható, összeszerelhető minden zörgés és nyikorgás nélkül. Lehet egy ülésbe, két ülésbe vagy akár az összesbe szerelni, ettől csak nő a komfortfokozat, nem csökken az autó értéke és nem éri semmi kár. Egy ülésfűtés beépítése egy munkanap, beépítve bruttó 49 900 Ft és a végeredmény gyári jelleget ölt.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu