2015.04.07. 11:02

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy Mercedes-Benz W 124.032 típusú, 1993-as évjáratú autóm, melyet gyárilag Becker Grand Prix 2000-Typ 1319 rádió-magnóval szereltek. A rádió a nyitva hagyott tetőablakon keresztül beázott, azóta gyakorlatilag nem használható. Mivel szeretném megőrizni az autó eredeti állapotát, ezért nem akarok másik rádiót vásárolni.

Érdeklődöm, hogy Magyarországon tud-e ajánlani megbízható, fenti típusú rádiókat (is) javító műhelyt? Illetve olyan kereskedést/üzletet ahol ilyen típusú felújított rádió vásárolható.

Üdvözlettel: Zsolt

A beázás nem javítható hiba. A víz, elektromos árammal párosulva olyan gyorsan bontja a rádió belső szerveit, hogy azt helyreállítani nem lehet.

A Becker amúgy sem egy egyszerű szerkezet, nem spóroltak az alkatrészekkel és nagyon komoly áramköri megoldásokat tartalmaz, egyedi felépítéssel. Soha nem tartozott a javítható készülékek közé, sajnos Becekrék a modulcserét részesítették előnyben, amihez se alkatrész, se szerviz. - és az árat ki sem tudjuk találni. Csak a készülék csere jöhet szóba még így látatlanul is. Ilyet nem lehet már újonnan vásárolni, aukciós oldalak jöhetnek csak szóba.

A beázott készüléket meg lehet próbálni javítgatni, de a szakadt fóliák és a kirohadt alkatrészek kicserélése után biztosan elromlik újra, hiszen vannak teljesen szakadt és csak félig bontott fóliarészek és alkatrészlábak. Ami most még a helyén van, de keresztmetszete csökkent, a használat során megszakad. Soha nem lesz üzembiztos, így tapasztalataink alapján nem ajánlott a javítás. Sajnálom.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu