CD tárat szeretnék a Sharanba

2015.04.21. 11:56

Kedves Doki!

Vásároltam egy 2001-es Sharant és egy gyári Radio Navigation System mcd legrégebbi navigációs rádió van benne. Cd-t cd tárról olvasna, azonban ez nem volt a kocsiban. Azt szeretném kérdezni, hogy vásárolhatok-e bármilyen új cd tárat, fel fogja-e ismerni a gyári rádió, vagy csak gyári VW cd tárat tehetek hozzá?

Köszönöm szépen előre is,

Kremer Daniel

Csak VW CD-tár használható. Egyéb megoldáson kell gondolkodni, mert a CD-tár új ára indokolatlan, használtan pedig garantáltan hibás mind.

Dension Gateway termékkel, ami egy kiegészítő modul a CD-tár helyére, USB és AUX bemenetet lehet varázsolni. Mellesleg kezeli az iPhone és iPod zenelejátszást. Ha már költünk a kiegészítésre, akkor ne egy húsz éves technológiát tegyünk hozzá, hanem legyen naprakész a szolgáltatás.

A CD sok kellemes perccel ajándékozott meg minket, de ma már el kell engedni, megtette, hát mehet. Nehezen viselte az autós használatot, ugrabugrált, némely lemeznél olvasási vagy formátumbeli problémája volt és egy USB eszközhöz képest csekély mennyiségű zene fért el rajta. Mivel elég összetett szerkezet, az ára is ezt tükrözte, ami jócskán meg is emelkedett, mivel a kereslet visszaesett.

Használjunk USB eszközt, mert könnyen kezelhető és nincs benne mechanikus alkatrész, ezért nem érzékeny semmire. Mielőtt szó érné a ház elejét, az USB nem egyenlő a tömörített hangformátummal, lehet rá tömörítetlen zeneanyagot tenni és így nincs minőségromlás. A tömörítés a kezdetek trükkje volt, amikor az adathordozók kis kapacitással bírtak. Ma már az MP3 is a CD lemez mellé való, az "ilyen is volt" polcra.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu