Mikor cseréljem a pollenszűrőt?

2015.05.06. 10:05

Tisztelt Kütyüdoktor!

Most olvastam a Totalcar-on, a házilagos klimatisztításhoz a tanácsokat. Ezzel kapcsolatosan felmerült egy kérdés bennem, ami már ilyenkor többször eszembe jutott.

A kocsimban(Renault Megane Limusine 2007-es) van pollenszürő, gázos klimatisztítót (ahogy a cikkben szerepelt bombát) szoktam használni, a kérdés az lenne, hogy mikor legyen cserélve a pollenszűrő?

1. gázosítás előtt

2. gázosítás után

3. kiszedett pollenszűrővel gázosítani, utána az újat betenni. Eddig erről a kérdésről még egy cikkben sem olvastam, Én az 1-es variációt szoktam alkalmazni.

Válaszát előre is köszönöm. Zoltán

Az biztos, hogy a régit ki kell venni, de az, hogy a tisztítás előtt vagy után kerül be a szűrő, mindegy.

Ha a tisztítás során nincs bent szűrő, akkor a levegő könnyebben áramlik a rendszerben. Feltételezzük, hogy az új szűrő steril, így nem szükséges a fertőtlenítése, de, ha mégis betesszük az elején, hát az is tisztítva lesz.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.