Védelem az Astrába

2015.05.18. 10:25

Tisztelt Kütyüdoktor!

Közeledvén a nyaralás, gondolok az autó felkészítésére, amibe a lopásvédelem is beletartozik. 2 éjszakát Mostarban, 2 éjszakát Kotorban fog állni az autó. A korábbi években voltam már a Balkánon, csak akkor még nem volt havi több tízezer gazdasági menekült Koszovóból.

Valószínűleg, nem az én H Astrám kelti fel elsődlegesen a rossz szándékú emberek érdeklődését. Ettől függetlenül nyugodtabban aludnék, ha lenne valamilyen kiegészítő mechanikus lopásgátlóm 3-30 ezer Forintos értékben. Tisztában vagyok vele, hogy ezek felnyitási ideje típustól függően kb 20 másodperc és 20 perc között változik. Mindegyik gyártója azt hirdeti, hogy az ő eszközével jár a legjobban! Kérem javasoljon típust, figyelembe véve a praktikusságot.

Nagyon várom válaszát. Zoltán

A felnyitási idő ennél lényegesen hosszabb, mármint egy valós védelem esetében. A 30 000 Ft sajnos pici kiegészítést igényel, de megéri. Váltózárban vagy rablásgátlóban lehet gondolkodni 45-49 000Ft értékben. A váltózár remek kiegészítője lehet a gyári immobilisernek.

A gyári rendszer nem jelent kihívást egy profinak, de a profik kevesen vannak. A váltózár nagyon babrás szerkezet, komoly mechanikus felkészültséget feltételez a hatástalanítása és nagyon hosszú áthatolási időt igényel. Aki autót akar lopni, az látja, hogy benne van, jó eséllyel keres másik áldozatot.

A rablásgátló, mint elektronikus védelem, helyes beépítéssel szinte áthatolhatatlan. Lehet húzni az autót, de beindítani csak szervizkörülmények mellett - az utcán nem. Látogasson el egy riasztószervizbe és segíteni fognak/fogunk a megfelelő kiválasztásában. Egy tisztességes szerviz nem anyagi megfontolásból ajánl, hanem a rászánt összegből a legjobbat hozza ki.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu