Tápkábel az Astrába

2015.05.20. 14:04

Kedves Kütyüdoktor!

G Astrámba (1.4benzin x14xe) szeretnénk erősítőt bekötni. Jól is ment minden, de elakadtunk a tűzfalnál. Nem igazán találtunk helyet a kábelnek, de elbarmolni sem akarunk semmit. Ebben kérem tanácsát, hol lehetne elvezetni a kábelt?

Köszönöm Róbert

A méret a lényeg, mármint a kábel keresztmetszete. A vékonyabbnak számító kábel átvezethető a motortér-bowden mellett.

A vastagabbat a gázpedál magasságában lévő gumidugón kell átvinni. Nagyon nagy figyelmet igényel, hogy a gumidugón passzentos lyukat ejtsünk, és a gumi ráfeszüljön a behúzott kábelre. A legkisebb lyukon is bejuthat víz, amit a kábel bárhova elvezethet. Többször találkoztunk már ilyen jelenséggel és sajnos mindig drága elektronikákhoz terelte a vizet. A nagyobbra sikerül a lyuk, mint kéne, akkor sziloplaszttal vagy hasonló anyaggal gondosan szigetelni kell. A tápkábelre közvetlenül az akkumulátor mellett biztosítékot kell tenni. A kábelt a lehető legtöbb helyen rögzíteni szükséges és nagyon figyelni, hogy sehol se tudjon mozogni, dörzsölődni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.