Nem tölt a telefon a kocsiban

2015.06.09. 13:40

Kedves Kütyüdoktor,

Van egy Sony Xperia Z típusú telefonom, utazás közben használom navigációra (gps,lte,kijelző). Vettem hozzá autós töltőt, de nem tudja tölteni navigálás közben. A telefon kiírja hogy nem tölti. Szinten tartani sem tudja. kb 2 óra alatt 20%-t csökken.

Telefonos boltban azt mondták, hogy nem fogok kapni hozzá olyan töltőt ami jó lesz, vegyek inkább power bankot. A kérdésem a következő: A kocsi szivargyújtója nem bírja, a töltő amit vettem rossz, vagy tényleg többet fogyaszt a telefon mint amit tudnak a töltők és ezt el kell fogadni?

Köszönöm, Géza

Én a töltő elégtelenségére szavaznék. A telefon leírásában szerepel, hogy milyen töltőáramot igényel, és ez szerint kell szivargyújtó töltőt választani. Szívesen segítünk, van raktáron többféle, kipróbálható vásárlás előtt. A régebbi telefonok megelégedtek az 1A-es töltéssel, de hamar nőtt a falánkságuk.

Sok boltban megmaradt készletet árulnak, hiszen annak is el kell fogyni, ha meg reklamálnak, akkor a telefonra fogható, és valahol igaz a vád, a telefon kér többet.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu