Minden kiesik a szivargyújtóból

2015.07.22. 13:19

Tisztelt Kütyüdoki!

Opel Astra G típusú autómba vásárolt transzmitter állandóan kiesik a szivargyújtóból, mert a nagy része kilóg az aljzatból. Mivel azt gondoltam, hogy szabvány méretek vannak, vásároltam egy steck-normál szivargyújtó adaptert, de mint kiderült ez meg vékonyabb, tehát ez sem jó bele. Van valami megoldás, vagy az astra szivargyújtó annyira egyedi, hogy csak a dohányzást támogatja?

Köszönöm: Tuco

Nincs tökéletes csatlakozás. Már több kérdés volt ez ügyben és most is csak nemleges a válaszom. A szivargyújtó csatlakozó méretét nem köti szabványhoz semmi. Ez csak általában betartott méret, így örökös a probléma.

Van, hogy lötyög és kicsúszik, de van olyan is, amikor bedugja az ember, kimegy a biztosíték. Ha mindenáron szükséges a csatlakozó, akkor rengeteget kell válogatni az autósbolt polcán, amíg a megfelelőt kiválaszthatja.

Ha nem létkérdés a csatlakozó, akkor fixre be kell szerelni a transzmittert. A csatlakozási pontjait vezetékkel kell megtoldani, akár forrasztva, majd a vezetéket kell bekötni fixen. Természetesen nem mindegyik eszköz esetében egyszerű, látni kellene a lejátszót. Telefontöltőkkel ugyan ez a helyzet, sajnos.

Üdvözlettel, Kütyüdoki - www.duett.hu