Tolatóradart, de milyet?

2015.10.14. 17:56

Tisztelt Kütyüdoktor!

Van egy 2006.12 hó 1.4 16 szelepes Ford Fusion autóm. Tolatóradart szeretnék bele. Mivel a garázs szűk, sokszor szűk helyen kell parkolni, és a feleségem is vezeti, így jött a tolatóradar mint ötlet.

Milyet vegyek? Tud konkrét, megbízhatót ajánlani? Melyik lenne a legideálisabb? Olvastam, hogy van 2-4 pontos? Mivel tud többet? Útpatkát figyelik e a szenzorok? Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel: Adams

Sok tökéletes tolatóradar kapható, mi Valeot használunk, ezt ismerem, ezért ezt ajánlom. Az ár sok mindent elárul, lehetőleg kerülje a nagyon kedvező árral kecsegtető termékeket. Érdemes olyan helyen vásárolni, ahol be is szerelik, így semmiféle garanciális vesszőfutásba nem keveredhet.

Két fejes megoldást már nem alkalmaznak. A védett terület tökéletes lefedéséhez négy szenzor szükséges és elégséges. Az útpadkát nem figyeli, ha ennyire lentre is látna nagyon sok fals visszajelzése lenne. Van, ami csak hangjelzést ad és van, aminek kijelzője is tájékoztat az autó mögötti akadály irányáról, elhelyezkedéséről. Nem csak hátra, előre is lehet szerelni parkoló segédet. Ez túlzásnak tűnhet, de nem az, hiszen amikor egy szűk helyre tolatunk, hátrafelé nézünk, közben a autó eleje lekaszálhatja a mellettünk lévő autót vagy oszlopot.

Van olyan jármű, aminek az eleje nem sofőrbarát és soha nem lehet megszokni, hogy hol is kezdődik, erre is nagyszerű az első segéd. A hátsó radar aktiválódik, amint a sebességváltó kar hátramenetbe kerül és működik mindaddig, amíg ki nem vesszük. Az első radar ezzel szemben nem köthető semmihez, hogy mikor induljon, ezt egy nyomógombbal aktiválhatjuk bármikor. Ha a jármű lökhárítója színezett, akkor olyan radart kell választani, ami színre fújható. Egyre divatosabb a süllyesztett szenzor, aminek nincs pereme. Természetesen ilyen is kapató.

A Fusion esetében lényegtelen, de vannak olyan járművek, amelyek lökhárítója fém, ezekbe speciális radarfejet lehet csak szerelni, az általános fejek karakterisztikáját eltorzítaná, használhatatlanná teszi. Ha az autón van vonóhorog, vagy külső pótkerék, egyéb kiálló rész, vonóhorog specifikus radart kell választani, ami megtanulja az extrém részt és kihagyja a jelzésből.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu