Nem kapcsol be az erősítő

2015.11.05. 15:27

Üdvözlöm!

Adott egy JVC KWR400 fejegység, Clarion erősítővel és nyomóval! Kábelezés hibátlanul bekötve!

Olyan problémám akadt, hogy ha rákötöm a remote szálra az erősítőt és ráadom a gyújtást, nem kapcsol be az erősítő! A régi erősítőm bekapcsolt!

Ha ráhelyezek egy másik 12 voltos erőforrást a remote csatlakozóra, bekapcsol az erősítő! Cseréltem a remote szálat is! Mi lehet a gond?

Várom válaszát és előre köszönöm!

Ghost

Volt már rá példa a mi életünkben is, hogy egyes erősítő olyan nagy áramot igényel a rádiótól a bekapcsoláshoz, amit a rádió nem tud biztosítani. Ilyen esetben a remote szálat relézni kell.


A relé kisáramú legyen, mert a rádió kimenete nem terhelhető 100mA-nél nagyobb árammal. A relé tekercsének egyik felét a rádió remote kimenetére, míg másik felét testre kell kötni. A kapcsolórész alapérintkezőjét a rádió gyújtás, vagy ACC vezetékére, míg kapcsolt érintkezőjét az erősítőre kel csatolni. Alapnak tekintettem, hogy a rádió remote kivezetése hibátlan.


Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.