Penészedik a Dacia

2015.12.10. 15:37

Üdvözlöm!

2007-ben vásárolt Dacia Logan MCV 1,5 dízel autómban a minap vettem észre a felső kárpiton, hogy penészfoltok jelentek meg rajta. Sosem tapasztaltam még ilyet, pedig már jó pár autó volt a családban. Mitől jelent meg a penész és mit lehet ellene tenni?

A másik problémám az, hogy rettentően párásodik - esős időben főleg - és nagyon nehéz lenyomni az ablakról. Szinte semmit nem látni hosszú percekig.  Manuális klíma van az autóban, de nincs benne pollenszűrő.

Köszönöm válaszát! M Melinda

Beázik az autó. A penész megjelenése már előrehaladott problémát jelez. Az első intő jel a szélvédő jelentős párásodása, ahogyan Ön is tapasztalja. A penész a hosszútávon jelenlévő nedvesség eredménye.

Meg kell keresni mihamarabb a beázás helyét, okát és kijavítani. Ez nem csak kellemetlen, a penész jelentős veszélyt jelent a légutakra, és ahol pangó nedvesség van, ott bármi egyéb egészségre ártalmas dolog keletkezhet.

A beázás megszűntetése után az autó belső terét ajánlott ózonos kezeléssel fertőtleníteni. Az ózon megszüntet minden bacit, vírust, gombát, ami az utastérbe bejutott vagy ott lakik.

Üdvözlettel, Kütyüdoki –www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.