Penészedik a Dacia

2015.12.10. 15:37

Üdvözlöm!

2007-ben vásárolt Dacia Logan MCV 1,5 dízel autómban a minap vettem észre a felső kárpiton, hogy penészfoltok jelentek meg rajta. Sosem tapasztaltam még ilyet, pedig már jó pár autó volt a családban. Mitől jelent meg a penész és mit lehet ellene tenni?

A másik problémám az, hogy rettentően párásodik - esős időben főleg - és nagyon nehéz lenyomni az ablakról. Szinte semmit nem látni hosszú percekig.  Manuális klíma van az autóban, de nincs benne pollenszűrő.

Köszönöm válaszát! M Melinda

Beázik az autó. A penész megjelenése már előrehaladott problémát jelez. Az első intő jel a szélvédő jelentős párásodása, ahogyan Ön is tapasztalja. A penész a hosszútávon jelenlévő nedvesség eredménye.

Meg kell keresni mihamarabb a beázás helyét, okát és kijavítani. Ez nem csak kellemetlen, a penész jelentős veszélyt jelent a légutakra, és ahol pangó nedvesség van, ott bármi egyéb egészségre ártalmas dolog keletkezhet.

A beázás megszűntetése után az autó belső terét ajánlott ózonos kezeléssel fertőtleníteni. Az ózon megszüntet minden bacit, vírust, gombát, ami az utastérbe bejutott vagy ott lakik.

Üdvözlettel, Kütyüdoki –www.duett.hu