Használhatok-e ledes rendszámvilágítást?

2015.12.15. 11:38

Üdvözletem!

A LED izzós cikkel kapcsolatban kérdezném, hogy a rendőr megbüntethet-e azért, mert a kocsimon (Nissan Almera N16) a rendszámtáblát megvilágító 2 hagyományos izzó helyére LED izzót tettem?

Üdv. Gábor

Elméletben igen, mert nem típus azonos az izzó. Itt is a LED által kibocsájtott fénnyel van a probléma. Míg az izzó minden irányba sugároz és ezért a teljes rendszámot megvilágítja, a LED az izzóhoz képest keskeny sávban szórja a fényt és a rendszám nem teljes méretben pompázik. Ez a hivatalos oldala a dolognak.

Van olyan autó és van olyan LED, amin ez nagyon szembetűnő, túl kontúros a megvilágított rész. Van olyan autó, amelyik esetében a világítás pozíciója és a LED által sugárzott sáv szélessége szinte tökéletes világítást biztosít a rendszámnak. Vagy szóvá teszi a rendőr, vagy megfelelőnek ítéli.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.