Antennát a Citroënre

2016.02.22. 09:24

Kedves Kütyüdoki!

Van egy 2013-as Citroën C5 kombi autóm, gyári rádióval melyről lelopták a rádió antennáját, gondoltam, veszek egy újat a Homasitában de megtorpantam, mivel kb 30 féle, különböző hosszban lévőt találtam. Azt tudom, hogy 5mm-es külsőmenetes kell, de melyiket és milyen hosszút vegyek, hogy jó legyen a vétel, szerencsére városban így sincs gond.

Találtam olyat is, amin jelölve volt hogy 16V és 5-6uF VW autókhoz való, optikailag ez is jó lenne, de nem tudom, hogy van-e jelentősége ennek, vagy csak megadták az adatokat. Tanácsát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Eszterle Tamás

Az antenna szár hosszára minden gyártó odafigyel, mert a hossz a venni kívánt hullámhosszhoz igazodik. Amit Ön a polcon talál, az megfelel a célnak. A rövidebbek inkább városban, jó vételi körülmények között használhatóak, míg a hosszabbak olyan helyen hálásak, ahol vacak a lefedettség. Ha a felfogatás azonos és esztétikailag megfelelő, akkor bármelyiket választhatja. Egy dolgot nem szabad, módosítania hosszát, az maradjon gyári érték, bár jó vételi körülmények között ez sem lényeges. Én rákérdeznék a gyári antennapálca árára, mert nem szokott komoly összeget képviselni, így lehet, hogy szebb a gyári.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu