Kicseréltem az elemet, mégse jó

2016.03.10. 12:56

Kedves Kütyüdoktor!

VW Polo 6R-es (2009. 10.) autómban a fedélzeti computer kiírta: Schlüsselbatterie wechseln! (gyakorlatban is tapasztaltam, hogy merül a távirányító, már csak bezárt de nyitni nem nyitott) Kicseréltem az elemet mind a kettő távirányítómban, stimmel minden.

Kivéve, hogy az autó computere továbbra is kijelzi: "Schlüsselbaterie wechseln!" Elvittem a helyi Seat márkaszervizbe (a debreceni VW-hez nem visszük, mert nincsenek jó tapasztalatok) és nem tudtak vele mit kezdeni. Hibakódot nem ír ki az autó.

Köszönettel: Tamás

Feltételezzük, hogy jó elem került a távirányítóba, mert sajnos az is előfordul rendszeresen, hogy állásban elöregedett elemet vásárolhat a boltban. A VW szerviz szerint, az új elem bekerülésével törlődik a hibaüzenet.

Ha nem, akkor a hálózati vezérlőegység szoftverét kell frissíteni. Erre volt szervizüzenet, amit minden márkaszerviz megkapott, legfeljebb nem olvasta. Tapasztalatuk szerint az akkumulátorsaru levétele és pár perces pihentetés után is törlődik a hibaüzenet, de akkor is érdemes a frissítést elvégeztetni, mert több javítást is tartalmaz az új szoftver.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu