Mivel szedjem le a fóliát?

2016.04.01. 13:25

Tisztelt Kütyüdoktor!

Ősszel vásároltam egy VW Golf négyest, ami le volt fóliázva hátul, de a műszaki vizsgán a fóliát leszedték a ragasztó meg fent maradt. A hátsó ablakokról a ragasztót nitro hígítóval sikerült eltüntetni, de a hátsó szélvédőt nem mertem így tisztítani nehogy lehozza vagy károsítsa a szélvédő fűtőszálakat.

Ebben szeretném a segítségét kérni hogy lemoshatom-e nitro hígítóval a hátsó szélvédőt? Vagy esetleg tud valamilyen más módszert a ragasztó eltávolítására? Válaszát előre is köszönöm!

Köszönettel: Norbi

Ha baj van, akkor már baj van. A szélvédőfűtés szála vékony fémgőzölt sáv, amit nem bánt a hígító, nyugodtan áttörölheti. A fólia levételénél viszont történhet baj. Ahogy lehúzzák, a ragasztó viszi magával a fémgőzölt szálakat, vagy egészben, vagy csak egy rétegét.

Ha a fűtőszálat egy helyen megszakítjuk, mert pakolás közben valamivel megkarcoljuk, akkor van rá festék és ügyes kézzel áthidalható a szakadt rész. A fólia leszedésekor viszont teljes felületén sérülhet a fűtőszál, olyan sok helyen, amit már nem lehet javítani. A réteg vastagságban is sérülhet, aminek eredménye, hogy a csökkent keresztmetszet, majd használat közben szakad meg a rajta átfolyó áram hatására, így a hiba egymás után, később is jelentkezhet. Ha körültekintő volt a fóliát leszedő ember, akkor a maradék ragasztó eltávolítható oldószerrel, ha nem volt körültekintő, akkor már megtörtént a baj.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu