Fóliát a lámpára

2016.05.12. 18:06

Tisztelt Kütyüdoktor!

Vásároltam a lámpaburáimra sötétítő fóliát. Egyszerű vízzel és egy kis hővel már fent is van. Azt írják a leírásában, hogy 90%-os fényáteresztő képessége van, nem is annyira fekete, inkább szürke.

A kérdésem az lenne hogy engedélyezett-e ilyen feltétele, vagy valami szigorított szabályozás vonatkozik-e rá? Elsősorban a hátsó lámpákra szeretném, de nem lenen rossz előre sem. Másik kérdésem pedig ha felrakok egy ilyet az mennyire könnyen szedhető le? Nincs vele tapasztalatom.

Üdv, István!

Kedves István,

Egy szürke fóliának kizárt, h 90%-os lenne az áteresztő képessége. Egy duplarétegű épület ablaknak, amely átlátszó, annak 80%, egy gyárilag enyhén zöldes gépjármű oldalablak már majdnem eléri a minimális 70%-ot. Lámpákra tilos színezett fóliát fölrakni, mert alapvetően megváltoztatod azt a megvilágítási szintet, amivel az autót tervezték.

A hátsó lámpa lefóliázása pedig egyenesen életveszélyes magadra, vagy a mögötted közlekedőre nézve a gyengébben világító féklámpa miatt. Kérünk, ne tedd!

Üdvözlettel: Lumendoki – www.lumenet.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.