Mindig visszaáll az óra

2016.06.24. 10:34

Kedves Kütyüdoktor!

Tudom ez nem egy égbekiáltó probléma, de minket zavar. Van egy JVC KW-NT30-as navi/hifi és az jobb sarkában az időt kéne, hogy mutassa, de amikor elindítjuk az autót 1:00-tól elkezd számolni és minden egyes alkalommal amikor újra elindítjuk az autót újraindul, próbáltuk már beállítani az idő beállításánál, de valamiért nem sikerül. Van valami ötlet, hogy mi lehet a baj, hogy hogyan lehet beállítani? Előre is köszönöm a válaszod!

Üdv: Melina

Alapvetően a készülék a GPS jelből kapja az idő információt, így, ha nem áll be magától, akkor valószínű, hogy a navigáció sem működik megfelelően. Lehet még, hogy a fejegység állandó és ACC árama fel van cserélve, de akkor a gyújtás levétele vagy a kulcs kivétele után minden beprogramozott adót is elfelejtene.

Ellenőrizze, hogy a navigáció pontosan mutatja a jármű helyzetét. Ha nem, akkor a GPS antennát kell ellenőrizni. Ha a beprogramozott adókat felejti el, akkor a rádió vezetékei közül a piros és sárga vezetéket kell megcserélni. Ha minden egyéb funkció jó a rádión, csak az óra nem működik, akkor elromlott a rádió, de ilyen hibát még nem tapasztaltam. Ha nem sikerül, szívesen segítünk, látogasson el hozzánk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu