Indításkor csak második próbálkozásra röffen be az autó

2016.09.20. 13:19

Tisztelt Kütyüdoktor!

2007-es évjáratú, 1,4 benzines Kia Cee'd gazdája vagyok (~140 ezer km - 1 éve, 120 ezer km-rel vásároltam). Újabban előfordul - mondjuk 10-ből 1-szer -, hogy indításkor csak második próbálkozásra röffen be az autó, habár az önindító rendesen teszi a dolgát. Elvittem szerelőhöz, ahol az immobiliser tekercs hibáját valószínűsítették, ezért telefonos beszélgetésünk alapján gyárira cserélték.

A csere közben kiderült, hogy az előző tulajdonosok egyike is belefuthatott a problémába, ugyanis valami áthidalás-átkötés volt az immobiliser környékén. Mindenesetre a gyári egységre történő csere megtörtént, viszont napokon belül újra jelentkezett a probléma.

Egyeztetve a szervizzel, végül visszaszerelték az eredeti alkatrészt - hiszen az új nem oldotta meg a problémát és saját bevallásuk szerint, ha hosszabb időre ott is hagynám az autót, akkor sem tudnák 100%-os bizonyossággal bemérni azt, így jelenleg ugyanott tartok, mint a javítás előtt. Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben mi tévő legyek? Hová vigyem az autót? Nem szeretnék egyszer csak egy parkolóban maradni, mert egy idő után egyáltalán nem indul majd az autó (gondolom, hogy erre is megvan az esély)

Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:  Pál

Ennek a hibának a behatárolása és javítása teljes mértékben a márkaszerviz feladata. Egy autó elromlott és a szerviznek minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy megjavítsa. Van computere, dokumentációja és van cserealkatrésze, bár kedve nincs, az látszik a hozzáállásból.

Keressen másik szervizt, akik a kötelező szerviz olajcseréjén kívül értenek az autóhoz is. Sajnálom, de van ilyen, mivel néhol nem fizetik meg a szakembert, így kis fizetésért kis hozzáértés jár, de biztos vagyok abban, hogy ebből van kevesebb és a következő szerviz megoldja.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu