Nyomkövető használhatosága gépkocsiban

2016.11.06. 10:08

Tisztelt Kütyüdoktor!

Facebook- és Google-reklámokban nagyon nyomul mostanában egy apró készüléket ajánló oldal. Sajnos nagyon kevés véleményt lehet idehaza olvasni róla, ezért kérdezem Önt, hogy van-e tapasztalata a készülékkel kapcsolatban. Én gépkocsiban használnám, elsősorban lopás kockázatainak csökkentésére.

Mivel csupán bluetooth-on keresztül kommunikál a párosított mobil eszközzel, ezért meglehetősen korlátozottnak érzem a használhatóságát. Létezik ugyan valamiféle közösségi felület is az ilyen eszközökkel rendelkezők számára, de nem tudom, hogy ez mennyire működik kishazánkban.

Véleményét szívesen venném! Köszönettel: Sándor

Ez a szerkezet egy kulcskereső, nem biztonságtechnikai eszköz, aminek használati értékére az árából is következtethetünk, autóban nem használható. Mivel Bluetooth kommunikációt használ, így 10 méteren belül találja meg az adóját, azaz a kulcsot, ami nem lenne komoly autókereső megoldás.

A távelérésre, azaz helymeghatározásra a GSM pager a megoldás. A GSM pagerről SMS-ben lekérdezhető a jármű pillanatnyi helyzete, ami megjeleníthető akár az okostelefon térképalkalmazásában is. Ez egy nagyon hasznos védelmi kiegészítő, de ára közel sem ilyen kedvező, mint a fent említett kulcskeresőé. Az autó védelmére autóriasztóban gondolkodjon, vagy rablásgátlós immobiliserben, ami valós védelmet nyújt.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu