Navit a futárnak

2016.11.18. 11:31

Üdvözlöm!

Szeretnék egy futárszolgálathoz sofőrnek elmenni, Cegléd és környéke, kb. 60-70 km-es körzetben lenne az útvonalam. Ez nagyjából azt jelenti,hogy kb. 80 települést érinthet a napi munkám. Természetesen ez változó, hol az egyik kb. 20-at, hol a másikat.

Olyan navigáció kellene nekem, amibe mondjuk hang alapján be tudom vinni a pl. 100-120 címet, ami kb. 20 települést érint. A kiinduló, illetve az érkezési pontom Cegléd lenne, és a navi ezt nekem magától sorba tenné, hogy a leggyorsabban, egymásból következően, ezeket a helyeket, plusz utak, plusz kilométerek nélkül be tudjam járni. Tudna nekem ajánlani erre a célra valami megfelelő készüléket?

Válaszát előre is köszönöm! Kovács Tibor

Tudomásom szerint nincs ilyen készülék, persze teljes felelősséggel csak a Garmin termékeiről tudok nyilatkozni. Általában és a Garmin esetében, hanggal csak bizonyos menüfunkciók érhetők el, a címbevitel sajnos nem. Hanggal bejuthatunk a címbevitel menübe, de ott már kézzel kell beírni a címet.

Az útvonal optimalizálás több címre működik, szinte az összes készüléken, de nem határozható meg szám szerint a bevihető címek száma. Erre a célra rendelkezésre egy operatív memória terület, ami addig, amíg nem telik be, optimalizál a készülék. Elképzelhető, hogy 50-100 címet is optimalizálhatunk, ha azok nagyon egyszerű útvonalat képeznek, de előfordulhat, hogy 3-4 címet sem tud megoldani, ha abból bonyolult útvonalat kell csinálnia. Ismeretem szerint hazánkban nem kapható ilyen igénynek megfelelő készülék.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu