Lehet-e rövidebb az antenna?

2017.02.09. 16:50

Kedves Kütyüdoki!

Lehet-e rövidebbre cserélni az autó antenna szárat anélkül, hogy a minőség romlana?

Kedves Kérdező!

Az antenna hossza kis mértékben változtatható, de ezért cserébe romlik a vétel. Ha olyan helyen használja az autót, ahol nincs baj a vétellel, akkor ebből nem sokat tapasztal. Ha olyan helyen autózik, ahol a rádióvétel gyenge, ott számít majd a hossz. Tapasztalat szerint, ahol gyenge a vétel, ott nem az antennahossz lesz a megoldás, ahol jó, ott meg szinte mindegy.

Próbálja ki, hiszen minden attól függ, hogy az Ön által hallgatott rádióadó az adott környéken milyen lefedettséggel és térerővel fogható. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az autó antennája beleér a garázs mennyezetébe. Ilyenkor nincs mit tenni, mint rövidebbre cserélni a szárat, vagy olyan flexibilis szárat használni, ami bár beleér a plafonba, de elhajlik és nem okoz semmi bajt. Autóhifivel foglalkozó szervizek segítenek egy megfelelő szár kiválasztásában és ez nem számottevő költség.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.