Azonnal leolvad a biztosíték

2017.03.27. 13:00

Üdvözletem.

BMW 525 E34 típusú autómhoz vettem ködfényszórót, amit magam szereltem be. Az előző tulaj szerint volt már benne korábban, meg is találtam a csatlakozót a helyén, így nem volt nehéz beszerelni. Felkapcsolás után viszont azonnal leolvad a biztosíték, ami gyári 15A. Kipróbáltam egy 29A-essel is, mert nem volt más, de az is rögtön elpukkant. Ha lekötöm a lámpákat, természetesen nincs gond a biztosítékkal. Ha csak a bal oldalit kötöm rá, nem történik semmi, nem világít. Ha csak a jobbost, azonnal elpukkan a biztosíték. Mi lehet a hiba?

Soha ne tegyen nagyobb biztosítékot a kiolvadt helyére, mert könnyen leégetheti az egész autót! A gyári 15A-es biztosíték 180W teljesítményig megfelel, fölötte üzemszerű, hogy kiolvad.

Ha a ködlámpák összteljesítménye nem éri el a 180W-ot, akkor ellenőrizze a vezetékeket és azt is, hogy valóban a ködlámpa csatlakozóját találta meg. Ha a ködlámpa izzói nagyobb teljesítményűek, akkor relét kell beiktatni és új vezetékeket behúzni, amik bírják a magasabb igénybevételt, vagy kisebb, 55W-os izzókat alkalmazni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.