Jelenségek az i30-cal

2017.04.25. 11:56

Kedves Kütyüdoki!

Két kérdésem lenne, 2011-es Hyundai i30-cal kapcsolatban (1.4 DOHC CW, kb. 2 hónapja vettem 75 000 km-el)

1. Kb. egy hónapja az utas oldali légzsák visszajelző lámpája indításkor azt mutatja, mintha ki lenne kapcsolva, de nincs. Amikor vettem az autót, rendben működött.

2. 1-2 hetente időközönként az autó vészvillogója bekapcsol menet közben 5-10 mp-re, majd abbahagyja. A kocsi egyébként rendben működik, semmi gond nincs vele, de ezeket nem tudom hová tenni. Utólagos szerelgetésnek nyoma nincs rajta, kivéve egy leddel elátott billenőkapcsolót, ami a fényszóró magasság állító mellett van beszerelve, és nem tudom, mire való (a kereskedő sem tudta).

Köszönettel P.J.

Keressen egy márkaszervizt vagy márkára szakosodott szerelőt, aki computerre teszi az autót és ki tudja olvasni a hibát. Az autók többsége letárolja a hibajelzéseket, így akkor is kiolvasható, ha pont nem áll fenn a probléma. Természetesen lehetséges, hogy nincs is semmi baj, de mivel új az autó, amúgy is érdemes tájékozódni az állapotáról.

Az utas oldali ülés rendelkezhet súlyérzékelővel, ami, ha nem ül senki az ülésben kikapcsolja a légzsákot, ezt az autó leírása említi. Az utólag beépített kapcsolót bármelyik elektromos szerelő leköveti, hogy mit kapcsol, érdemes megkeresni, nehogy később problémát okozzon egy utólag beépített, de nem ismert funkció.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu