Nem megy az ablakemelő az Audiban

2017.06.05. 09:55

Tisztelt Kütyüdoktor!

Nekem egy Audi 100 94-es évjáratú 2000 benzines autóm van. Az akkumulátor túltöltött. A generátor, feszszabályzó ki lett cserélve, viszont azóta az elektromos ablakok és a fűtés nem müködik. Az ablakemelő motorok jók, a biztosítékokat is kicseréltük. Mi lehet a probléma?

Válaszát előre is köszönöm! Diána

Ha nem automata az ablak, akkor a biztosítéktábláról érkező pozitív feszültséget kapcsolja az ablakkapcsoló a motor felé. Alaphelyzetben a kapcsoló a motor mindkét pólusát testen tartja és csak a kapcsoláskor ad egyik, illetve másik pontjára 12V-ot, iránytól függően. Mérni kell szépen sorba, megbizonyosodni, hogy valóban minden biztosíték jó, a kapcsoló kap 12V-ot és azt kapcsolja is.

Ha van elektronika a kapcsolóknál, akkor műszerészre lesz szükség, aki belepillant, hogy mekkora kár érte az elektronikát és az javítható, vagy cserélendő. Én biztosítékra tippelek, ami eddig elkerülte a figyelmet.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.