Nem ér el a kábel a szenzorig

2017.06.20. 10:45

Tisztelt Kütyüdoktor!

Vásároltam az autónkba egy hőmérőt, viszont a hozzá tartozó szenzor kábele túl rövidnek bizonyul (kb 50 cm) ahhoz, hogy kivezessem az autó elejére. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kábelt meg lehet-e (természetesen szakszerűen, forrasztva, zsugorcsövezve) toldani? Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel: Imre

Általában igen, minden baj nélkül lehet toldani. A legnehezebb része a szerelésnek a szenzor elhelyezése. Ha rossz helyre teszi, akkor belemérheti a motor melegét. Érdemes megnézni, hogy az adott autótípusban van-e gyárilag ilyen opció és a gyár hova helyezi a szondát. Ha nem elemről működik, hanem az autó akkumulátoráról, ne felejtsen el biztosítékot tenni közvetlenül a lecsatlakozáshoz, mert a hőmérő kábelei a tapasztalat szerint igen vékony, alulméretezett vezetékek, könnyen megsérülhetnek.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.