Tempomat utólag, új autóba

2017.08.01. 17:47

Tisztelt Kütyüdoki!

Gondolkodom új autó vásárlásán, de a mai autókkal az a problémám, hogy sok, számomra fölösleges extrát is megvásároltatnak igen drágán, a vonzó árú alapváltozatokból pedig hiányzik egy-egy szükséges extra, gyakran a tempomat.

Konkrétan a Toyota RAV4 Diesel (143 Le) alapváltozatát néztem legutóbb (talán Life-nak hívják), korábban a Mazda 3 2,0 (120 Le) alapváltozatát. Kérdésem az, hogy szerelhető-e utólag ezekbe tempomat, hol, kb. milyen áron és ez hogyan érintené a garanciát?

Üdvözlettel: László

A jármű garanciáját nem érinti, ha valaki ezt állítaná, az tájékozatlan. Természetesen lehet beléjük tempomatot szerelni utólag. Működését tekintve tökéletes, nem rángat, nem lökdös, olyan, mint a gyári megoldás. Sajnos gyári kezelőszervvel nem működik együtt, így az egyetlen különbség látható, ez a vezérlő, ami lehet kapcsoló, de lehet kar is, ezt Ön kiválaszthatja.

A tempomat nagyon jó dolog, ezt csak az tudja, akinek volt már és sajnos mi is szembesültünk már azzal a helyzettel, hogy csomagban rendelhető olyan extrákkal, amikre nincs szükségünk. A gyárit utólag beépíteni elképzelhetetlen anyagi vonzattal jár, így kerülnek hozzánk sokan. Szerencsére szinte minden autóba be tudjuk szerelni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu