Nappali menetfény utólagos beszerelése

2017.11.10. 14:15

Kedves Kütyüdoktor!

Bizonytalan vagyok az Osram LEDriving FOG 101 nappali menetfény és ködlámpa beszerelés engedélyezése dolgában. Van-e tapasztalat abban, hogy műszaki vizsgán kérnek-e valamit, elfogadják-e.

Köszönöm, Karacs Sándor

Műszaki vizsgán ellenőrzik, hogy a lámpatesten megtalálható-e az előírt jelzés, ami bizonyítja, hogy megfelel az ECE E1 és az ECE R19/R87 bevizsgálásnak. Ezt a gyártó, esetünkben az OSRAM feltünteti és ezzel garantálja a bevizsgálás és megfelelőség valódisígát.

A lámpa csomagolásában és az OSRAM honlapján, a technikai információkban is jelölik, hiszen jelölése kötelező. A vizsga során nagyobb hangsúlyt helyeznek a beszerelés helyességére, valamint arra, hogy az elektromos bekötése a hazai szabálynak megfeleljen. Honlapunkon a DRL menüpontban összeszedtem minden ide vonatkozó előírást, itt megtalálja, hogy a lámpatesten hogyan kell megjeleníteni a megfelelőség tényét a gyártónak, valamint azt is, hogy a KÖHÉM rendelet mit ír elő a felszerelésre és kapcsolhatóságra.

Kérhet a beszerelőműhelytől külön nyilatkozatot is arról, hogy a beszerelt készülék megfelel az előírásoknak és rendeltetésszerű használatra alkalmas, de hivatalosan minden számla alján ennek a nyilatkozatnak ott kell lenni. A FOG1 nagyon jó választás, soha semmi probléma nem volt még vele vizsgán, feltételezve a szakszerű beszerelést.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu