Nem zár a központi zár

2018.12.01. 10:30

Tiszteletem!

Van egy 2000-es (Z16XE, ferdehátú) évjáratú G-s Astrám. Amikor vásároltam (3 éve) a központi zár nem működött. Akkor elemcsere megoldotta a problémát. Tavaly újra kellett forrasztanom az elemtartót mert eltört a forrasztás. Megcsináltam... működött. Kb három hónapja hogy nem működik. Nem bírom betanítani se. Kulcslyukból meg zár-nyit minden ajtó. szétszedtem a távirányítókat, kitakarítottam a gombokat is. Még multival is rámértem, a gombok átadják a feszkót. A biztiket rendben találtam! Így ezen levél alapján tudna-e valami tanácsot adni hogy mi lehet a baj?

Mit keressek és hol? Előre is köszönöm a válaszát!

Sajnos, otthon nem tudja detektálni, hogy a távkapcsoló ad-e, így nem tudhatja, hogy a problémát az autóban vagy a távkapcsolóban kell keresni. Szívesen segítünk a hibakeresésben. Mi javítunk mindenféle távkapcsolót, tudjuk ellenőrizni, hogy magában az adórészben vagy az autóban kell kutakodni.

Általában a kapcsolók a hibásak, amit nem igazán lehet javítani. Ha kontakthibás, időszakosan segít rajta a kontakt tisztító spray, de nem szokott sokáig tartani, inkább javasoljuk a cserét.

A távkapcsoló szétszedésénél sérülhet, az amúgy forrasztási hibával is küzdő kis tekercs az antenna mellett, ezt is ellenőrizni kell. Az autó oldala, a vevő nem jellemző, hogy meghibásodna, inkább elfelejti a távkapcsolóját, amit vissza kell tanítani. Tegye rá a gyújtást az autóra, majd nyomja meg a távkapcsolót. A központi zár kattan egyet, így jelzi a rendszer, hogy összepárosodott.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu