Kihangosítós rádiót keresek

2019.01.11. 10:32

Tisztelt Kütyüdoktor!

A munkám miatt sajnos elég sokat kell vezetés közben is telefonálnom. Eddig headset-et használtam, viszont nem túl hosszú idejű az életük. Gondolkodtam már autós kihangosítón is, de a bluetooth-os verziót a folyamatos töltögetés miatt, a kábeles verziót pedig a pontos hely meghatározása és a kábelek tömkelege miatt vetném el. Így jutottam el ahhoz a gondolathoz, hogy mi lenne, ha beszereznék egy bluetooth-os autórádiót.

A kérdésem annyi lenne ezzel kapcsolatban, hogy gondolom ha össze lenne párosítva a telefonommal, akkor szolgálna egyfajta kihangosítóként? A telefon mikrofonját használná, vagy esetleg vennem kellene valamilyen plusz eszközt hozzá? Illetve ha rádiót hallgatok és jön egy hívás, akkor automatikusan átkapcsol a rádió, vagy kézzel kellene átállítani a megfelelő csatornára? Válaszát előre is köszönöm, illetve ha lenne bármilyen más ötlete akkor azt is szívesen meghallgatnám!

Üdvözlettel: Gábor

Ha rádió csere, akkor Pioneer vagy Kenwood készüléket ajánlok, ezeknek van a legjobb kihangosítójuk. A rádióhoz jár egy külön kisméretű, esztétikus mikrofon, amit a belső tükör környékére kell szerelni, ügyelve, hogy ne fújjon bele a jármű szellőzőrendszere, mert az zavarná a beszélgetés minőségét.

Ha hívás érkezik vagy hívást kezdeményez, automatikusan lehalkul az éppen hallgatott műsor, majd a beszélgetés végén visszaáll. A telefonáláson kívül, a telefonon tárolt zenék és az applikációk hanganyaga is megszólaltatható az autó hangrendszerén, így lehet strímelni a megosztó oldalakról vagy youtuberól.

A rádió cserének lehetnek vonzatai, mint rádióillesztő keret, csatlakozó, kormány-távkapcsoló illesztő, melyek feltornázhatják az amúgy elfogadható költséget.

Ha a rádió cseréje bonyolult, vagy talán nem is lehetséges, mert a gyári rádió az autó komputerét is kezeli, akkor külön kihangosító egységet kell választani. Ebben csak a Bury-t ajánlom. Kihangosítja a telefonbeszélgetést és ezen is lehet zenét hallgatni Bluetooth-on keresztül.

A műszerfalra csak egy kis kezelő kerül, amin a felvevő és elutasító gomb mellett a hangerőszabályozás kerül. Ez is némítja az autó hangrendszerét a beszélgetés idejére. Szoftvere frissíthető, így a későbbiekben megjelenő új telefonok kompatibilitása is megoldott. A rádiócsere sok esetben olcsóbb és több szolgáltatást hozó megoldás. Ha az autó adta lehetőségek miatt a szerelvények megdrágítják a cserét vagy a gyári rádió nem cserélhető, akkor a Bury-t kell választani. Mindkét megoldás tökéletes.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu