Csak sötétben zár a Mokka

2019.04.18. 16:34

Adott egy 2014-es Opel Mokka. A belső tér világítás kapcsoló a középső állásában van, tehát ajtó nyitásnál automatikusan felkapcsol, illetve zárásnál 20 másodperc elteltével lekapcsol.

A probléma ott kezdődik, hogy mikor kiszállok az autóból, bezárom az ajtót, addig nem tudom becsukni a kocsit, ameddig a lámpa világít bent (20 másodperc). Miután lekapcsolt zár egyből a kocsi. Ha kikapcsolom az automatikus lámpa kapcsolást ajtónyitásra, egyből zár a kocsi, csak kellemetlen éjszaka beülni, mert nem látni semmit.

Válaszukat előre is köszönöm! :)

Akkor fordul ilyen elő, ha utólag riasztó került az autóba és a szerelő vagy nem áll szakmája csúcsán, vagy lusta. Ha a világítás időzítőjéről visszakerül a nyitás jel az ajtókapcsolóra, akkor az autó az időzítés időtartamára nyitottnak érzékeli az ajtót és természetesen nem engedi bezárni a központi zárat.

Nagy valószínűséggel a riasztószereléskor kimaradt egy dióda. Ha nincs utólagos riasztó, akkor a világításkésleltető modulnál keresném a hibát, de erre nem volt még példa nálunk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.