Távindítás utólag egy 23 éves autóban?

2019.12.07. 16:03

Tisztelt Kütyüdoktor,

A hidegek közeledtével szöget ütött a fejembe, mi lenne ha csak az ablakból nézve be tudnám indítani az autómat, majd a reggeli rutin után a már leolvadt szélvédős, előmelegített autóba ülhetnék.

Elkezdtem bújni az internetet, mennyibe is kerülne ez nekem, az itthoni kínálat tetejét a MAGICAR termékei képzik, de nekem megfelelne egy kevesebb funkcióval bíró ellenben olcsóbb kütyü is, így következett a legismertebb Kínából rendelős oldal kínálata, ahol negyed annyiért találtam ilyen eszközöket, ám félek hogy ezeknek a beépítése nagyobb fejtörés lenne ugyanis sok helyen csak orosz/kínai (vagy fordítós angol ami még rosszabb) leírásokat mellékelnek.

Kérdésem pedig az lenne hogy ön tud-e valami tuti tippet, mit vegyek/keressek kihez forduljak, az alany egy 1996-os Mercedes E230 automata váltóval, immo (már) nincs. Mindössze annyit szeretnék hogy tudjam vele nyitni-zárni az autót, és indítani-leállítani tudjam.

Előre is köszönöm! Karesz

Kedves Karesz!

Távindítás szolgáltatással bíró riasztóban még nem láttam megbízható darabot. Az autók beindításának rengeteg feltétele van és ezek a feltételek típusonként, évjáratonként változnak, így teljességgel nem lehet felkészülni rá egy eszközzel, gondolom ezért nem fordított erre energiát egyetlen gyártó sem.

IMG 0237
Fotó: Perkó Rudolf / Totalcar

Az említett Magicar termékét nem ismerem, nem szereltük soha, így nem tudom, hogy milyen minőséget képvisel. A távindítás sok kérdést vet fel.

Bár az Ön esetében nincs immobiliser funkció, de minden más autóban van, amit át kell hidalni ahhoz, hogy indítható legyen az autó és ez nem kis feladat, hiszen biztonsági funkciót kell áthidalni. Figyelni kell a sebességváltó üres vagy automata esetében „P” állást, hogy indítózáskor nehogy megmozduljon a jármű.

Figyelni kell, hogy mikor indult be a motor, amit régen a töltés megjelenése jelzett, de sok mai autó esetében ez nem jelent pontos információt. Nagy jelentősége van a távkapcsoló hatótávolságának, mivel hivatalosan ez a táv nem lehet 10-20-50 méter, így a jogszabályoknak megfelelő adótávolság olyan kicsi, hogy nincs értelme a távindítás funkciónak. Mivel megbízható gyártótól nincs ilyen eszköz és nem javaslom a beépítését.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu