Kamera vagyonvédelemre

2019.12.30. 15:10

Kedves Kütyüdoktor!

Ahogy a technológia fejlődik, úgy válnak egyre elérhetőbbé a megfelelő árú és minőségű beépíthető kamerák. Jelenleg egy hirtelen és kényszerű döntés miatt nagyvárosba kellett hosszabb időre költöznöm és az autóm is egy utcai parkolóban kénytelen éjszakázni.

Mivel az autó is relatív új (17 hónapos), és sokat használom városban is, el szeretném látni 0-24-es esemény rögzítő kamerával elöl és hátul is. Erre a problémára tudna-e esetleg szolgáltatót/szerelőt ajánlani aki ilyen terméket beépítene az autómba? Szeretném ha legalább 36 órán keresztül visszanézhetőek lennének a felvételek és éjszaka is használható minőségben rögzítenének.

Köszönöm!

A kínálat a márkás és nem annyira neves gyártók palettáján nagyon gyorsan változik, így nem tudok olyat ajánlani, amiről valós tapasztalattal rendelkeznénk. Ha a menetrögzítő kamerákról összességében kellene véleményt mondani, akkor a tapasztalat pozitív, eddig mindegyik azt nyújtotta, amit a leírásban a gyártó ígért.

A kameráról azt tudni kell, hogy nem vagyonvédelmi eszköz, ez nem védi meg az autót, csak eseményt rögzít egy szűk látótérben. Ha a parkoló autót megrongálják, belekoccannak, végig karcolják, akkor ez az esemény visszanézhető, jó esetben látható, de mivel a kamera nem látja a jármű minden pontját, így nem teljes a megfigyelés. Ha netán autólopási kísérlet történne, a kamera nem értesíti a tulajdonost, nem blokkolja a jármű motorját, nem kelt feltűnést hang és fényjelzéssel, hiszen nem autóriasztó, ezért, ha ön védelmi okból gondolt a kamerára, akkor ezt nem tartom jó döntésnek.

Az említett 36 órás felvétel elérhető, ehhez memóriakártyára és egy olyan kamerára van szükség, amely kezeli a nagyméretű memóriakártyát. Általában ezt a hosszú időt úgy oldják meg, hogy a kamera nem folyamatosan rögzít, hanem valami eseményhez kötik a felvétel indítását, ami lehet egy koccanás, vagy lehet egy a kamera látóterében történő változás. Az éjjellátás minden rögzítőnél alapfeltétel, ez sem okoz problémát. Lehetőleg a kiválasztás során a kereskedőnél próbálja ki a terméket, azonnal látható, hogy milyen minőségű felvételt készít nappal és éjjel és mekkora a látószög, hiszen ez lesz a megfigyelt terület.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu