Elpárolgott ablakfűtés az Aygo-ban

2020.03.19. 11:02

Kedves Kütyüdoktor!

Első generációs Toyota Aygo-ban a hátsóablak fűtőszálainak 30-40 százaléka hiányzik. Ha a nap rávilágít, akkor jól látható, hogy a vezetőréteg sok helyen mondhatni "elpárolgott" jó-jó vélhetően oxidáció hatására megsemmisült.

A kérdésem az lenne, hogy cserélhetők-e a fűtőszálak? Van-e mód a hátsó szélvédő cseréje nélkül megoldani a hibát? Gazdaságos-e, illetve kijavíthatók-e a 30-40 százalékban hiányzó fűtőszálak?

A legjobb lenne a teljesen új fűtőszálak felhelyezése, hisz a régiek megmaradt darabjai sem biztos, hogy a jövőben is tartósak maradnak. Van erre az esetre megoldás?

Sajnos a neten keresgélve csak kisebb szakaszok javítására láttam megoldásokat :(.

Sajnos, nem. Amikor pár ponton megszakad a fűtőszál, akkor speciális festékkel pótolható, de nagyobb felület nem hidalható át vele.

A fűtőszálak gőzöléssel vannak kialakítva az üvegfelületen, ezt utólag nem lehet felvinni, így csak a szélvédőcsere jelenthet megoldást, ha azt már egy szakember is megnézte és alátámasztja látatlanban mondott véleményemet. A szélvédőjavítók vállalnak fűtőszáljavítást, érdemes felkeresni a közelben egyet.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu