Elveszti a jelet az autórádió

2020.04.10. 07:57

Tisztelt Kütyüdoktor!

Segítségét kérném: a nemrég beépített fejegység (Erisin) rádiója bekapcsolás után elveszti a jelet és a jellegzetes sercegő hangot adja. Az egy másodperc kihagyás után visszatér az adóra és ez megy felváltva. Kikapcsolás és újraindítás után hol ugyanez a jelenség, hol normálisan működik. A kulcs kivétele utáni indításkor elfelejti az adókat, az időt, stb.

Laikus lévén végig csináltam amit a "Fórumon" eddig olvastam (sárga-piros vezeték csere, biztosítékok jók, kontakt hiba stb) de semmi javulás. Közben rájöttem, hogy a canbus adapter kiiktatása utáni bekapcsoláskor rögtön jó a "műszer", de ha kikapcsolom és megint bekapcsolom ismét a régi nóta!

Próbaként visszatettem a gyári rádiót, ami kormányról (külön doboz nélkül) is vezérelhető és teljesen jó, hibátlan, tehát nem az antenna a ludas. Arra kérem, hogy adjon tanácsot, mit tehetek! (Csak azt ne, hogy dobjam ki a ketyerét, mert sokban van...) Előre is köszönöm!

Sajnos ez a márka is abba kategóriába esik, amiről rengeteget írtam és ma is azt mondom, nem szabad megvásárolni csak annak, akinek hobbija a számítástechnika, mert ezzel rendszeresen foglalkozni kell.

Egy Erisin a sok közül
Egy Erisin a sok közül

Szinte biztos, hogy szoftveres hibával állunk szemben, meg kell látogatni a gyártó honlapját és megkeresni, hogy talán van rá szoftverfrissítés.

Ellenőrizni kell az autó és a rádió kompatibilitását a gyártó referenciatáblázatában, mert évjáratból vagy ráncfelvarrásból eredhet probléma. Ha nincs frissítés, akkor el kell olvasni a fórumot és/vagy kérdezni a gyártótól.

Sajnos többet egy felhasználó nem tehet, mint frissíti a készülék szoftverét és nyom egy resetet. Szerencsére, ennek a modellnek legalább van gyártói honlapja.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu