Nem jön be levegő a szellőzőn - olvasói megfejtés

2020.08.23. 09:48

Tisztelt Kütyüdoktor!

A tárgyban említett 2020.07.23-ai cikkéhez lenne észrevételem. Tamás problémájához megszólalásig hasonló problémával szembesültünk nagyjából egy hónapja 2011-es 1.5 dci Megane-unkban. Ha elég ideig járattuk a klímát, egy idő után hiába pörgött a ventilátor, nem jött be levegő egyáltalán. Megfelelő idejű leállítás után a probléma megszűnt.

A megoldás a klímarendszer utántöltése volt.

A problémát az okozta, hogy a lecsökkent hűtőközeg szint miatt a klíma magasnyomású köre sose érte el azt a nyomást, ahol a kompresszor lekapcsol, így -15 fok alá is lehűlt az elpárologtató, ami így eljegesedett és nem engedett át több levegőt. Miután az autót leállítottuk és a jég elolvadt, a befúvás ismét működött. Nagyjából egy hónap telt el a klíma feltöltése óta, azóta a probléma nem jelentkezett. Remélem, tapasztalatom másoknak is hasznos lehet.

Üdvözlettel: Tamás

Ez is lehet megoldás, köszönjük.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.