A Fiestám néha nem érzi, hogy zárva van az ajtóm

2020.08.26. 14:46

Tisztelt Kütyüdoki!

Van egy 2007-es Ford Fiestám, amiben időnként gondol egyet és jelez az ajtó nyitva lámpa. Aztán magától elalszik menet közben. Amikor fent áll az említett hiba akkor nem alszik el a belső világítás, csak ha lekapcsolom.

De ez még hagyján, a riasztó is megszólal mikor bezárom. Utána megint gondol egyet és napokig hetekig semmi. Tisztelettel kérném a segítségét és a tanácsát hogy mit tudnék ezzel kezdeni, vagy hogy mi lehet a hiba.

Köszönöm!

Zárja be az ajtókat és zárt állapotban finoman mozgassa meg egyenként mind a négyet, majd a csomagtartót és a motorteret is. Amelyiknél felvillan a belső világítás annak a nyitásérzékelő kapcsolója hibás, megkopott.

Szerencsés esetben a motortér kapcsoló lesz a bűnös, ez az egy nem gyári, ezt a riasztószerelő tette be és ezt könnyű cserélni, vagy beállítani. Ha valamelyik ajtónál jelentkezik a hiba, az már nagyobb baj, mert gyárilag, ha jól tudom, a zárba van építve a kapcsoló és csak zárral együtt lehet cserélni.

Zárat nem szabad bontóból vásárolni, mert az valószínű, hogy már szintén kopott, így a javítás csak rövid ideig hozna eredményt.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu