CarPlay a H Astrába

2020.10.11. 16:02

T Kütyüdoktor!

Egy Astra TT-m van amit nagyon szeretek a különlegessége miatt. Gyárilag (ami ritka) színes nagy kijelző van benne DVD-s navival, ami valljuk meg, elavult. Viszont az autó fedélzeti computerének kijelzője is ez a képernyő.

A minap ültem egy K astrába, aminek a fejegysége car play funkciós színes kijelzős, amit ha összedugok a telómmal, azt azonnal tükrözi és ha nem is mindent, de nagyon sok funkciót az érintő képernyőről lehet kezelni.

A H astra alapokra épített TT-ba vajon lehet ilyet tenni, úgy, hogy a lehető legkisebb átalakítás legyen?

És milyen megoldás lenne ez? Köszi: Carlos

Cserélhető a rádió, adapterrel befér a helyére a szabványos dupla DIN fejegység, amikből én a Kenwood és Pioneer készülékeit ajánlom, ezek megbízhatóan működnek.

Természetesen a világhálón találhatók olcsóbb, sokat ígérő távol-keleti fejegységek, amiket Astrába ajánlanak, de ezek minősége és megbízhatósága kérdéses. Cserélhető, de van hátránya a cserének.

A központi kijelzőn megmaradnak a funkciók, de az utólagos rádióról nem kezelhető csak a kormánytávkapcsolókról. Ami kimarad, az az óra beállítása, erre csak a gyári rádió alkalmas.

A nagyobb probléma a rálátás. Míg a gyári rádió a központi kijelzőn jelenít meg, az utólagos a saját kijelzőjén, ami az Astra esetében eléggé lent van, nem is túl praktikus kezelni és lepillantva elveszítjük a figyelmünket az útról, ami vezetés közben nem szerencsés.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu