Nem zár a Corsa

2021.03.07. 10:25

Az Opel Corsa központizára nem zárja a bal hátsó ajtót. Véleményüket kérném, hogy mi lehet a valószinű ok.

Természetesen több oka is lehet a jelenségnek, de a legáltalánosabb, hogy eltörik az ajtóátvezetőben a vezeték. A karosszéria és az ajtó között átmenő kábelek az ajtó nyitogatásától egy idő után eltörnek, főleg télen, amikor a hideg miatt a vezetékek szigetelése merevebb. Ki kell pattintani az átvezető gumiját és szemmel már látszik is, hogy itt a hiba vagy sem.

A javításhoz ki kell váltani a törött kábelt, nem elég összeforrasztani, mert a forrasztás kemény kötés, hamar eltörne újból. Olyan helyen kell elvágni és toldani a kábelt, ahol az már nem mozog az ajtó nyitásakor. Mivel az átvezetőhöz hozzáférni nagyon kényelmetlen és a kárpitot is bontani kell az ajtó mindkét oldalán, nem javaslom az otthoni javítást, érdemes szakemberhez fordulni.

Ha az átvezetőben rendben vannak a vezetékek, akkor közvetlenül a központi zár motorjára kell rámérni. A motor záráskor és nyitáskor kb. 1,4 másodperces, 12V-os jelet kap. Ha a jel mérhető, akkor a motor hibásodott meg, ha nem mérhető, akkor el kell indulni visszafelé és ellenőrizni, hogy hol tűnik el a vezérlő jel.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu