Nem tudom feltanítani az Accord kulcsát

2021.08.13. 11:19

Tisztel Kütyüdoki!

Problémám előzménye: Szeretett Honda Accordom (2006, 2.0) viccesnek találta, hogy a legnagyobb nyári melegben makacsolja meg magát, blokkolva az összes utas ablakot. Sok fórumozással sikerült a hiba okát felfedni: bal első "ablakemelő kapcsoló egység". A NYÁK lapon megfárad egy varrat, ezáltal kontakt hibás lesz. Sikerült is beszereznem egy ilyet, az ablakok szépen működnek, viszont a kulcsom nem kommunikál a központi zárral(ez az egység rejti a központi zár modult). Van is erre egy egyszerű megoldás: a kulcs feltanítása.

És elérkeztünk a lényeghez. Nálam ez nem akar összejönni. Több videót is megnéztem a menetéről, mind ugyanazt mondta. Próbáltam más módszerrel, más sorrendben, más gombbal. Normál esetben mondhatnánk, hogy hibás az új egység, viszont nekem van egy Meta System m43 nevezetű csodám... izé, indításgátlóm. Nem vagyok otthon a témában, de az az érzésem, ez a rendszer nem enged tanítani. Sajnos erről semmi infót nem találtam, volt egy hivatalos magyar oldaluk, de ott már sem e-mail cím, sem telefonszám.

Válaszát előre is nagyon köszönöm! További szép napot! Árpád

A META M43-nak nincs ehhez köze, alaphelyzetben nem szakít meg semmit az autóban, így olyan, mintha benne sem lenne. Én esküdtem volna, hogy a távkapcsoló vevőrésze külön van és nem egyben az ablakemelő áramkörével, de, ha tévedek, akkor inkább az lenne a probléma oka, hogy a távkapcsolótanításként említett folyamat igazából nem tanítás, hanem csak szinkronizálás.

A vevő által már ismert távkapcsolót lehet visszaszinkronizálni, amire akkor van szükség, ha elemet cserélt a távkapcsolóban, vagy az autótól távol sokszor megnyomták a távkapcsoló gombját, amitől a kulcs és a vevő ugrókódja eltávolodik. A tanítást Honda szerviz tudja megoldani, kell hozzá a Honda diagnosztikai programja. 

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu